بعد از ظهر 12 اردیبهشت عازم فریدن شدیم و اول شب به روستای بتلیجه رسیدیم. بررسی افق رصدگاه کاندید شده برای برنامه ی رصد هلال رمضان و رصد هلال صبحگاهی شعبان از برنامه هایی بود که میخواستم اینجا انجام بدم. بدلیل تاخیر در رسیدن به بتلیجه ، موفق نشدم رصدگاه هلال رمضان رو در هنگام غروب خورشید ببینم.


برای رویت هلال صبحگاهی نیز دو محل رو مد نظر داشتم ؛ اولی پشت بام منزلی که در اون مستقر بودیم و دومی همون رصدگاه پیش بینی شده برای هلال رمضان. بررسی اولیه که بر اساس نقشه گوگول انجام داده بودم نشون میداد که هر چند رصدگاه دوم خوب به نظر میرسید ، رصدگاه اول هم چندان بدک نبود.

 

شامگاه 12 اردیبهشت روی پشت بام منزل روستا رفتم تا از طریق جهت یابی ستاره ای و عکاسی تخمین بزنم آیا موانع افق شرقی مزاحمتی برای رویت هلال صبحگاهی داره یا نه. عکسی که گرفتم برای اینکار چندان گویا نبود اما به هر حال تصمیم گرفتم صبح جمعه در همین جا رصد هلال رو انجام بدم.

 

 

 طلوع هلال ساعت 05:41 بود. ساعت 05:15 از خواب بیدار شدم و پس از پوشیدن لباس و جمع کردن ابزار رفتم روی پشت بام. دوربین عکاسی رو روی سه پایه بستم و با نگاهی به افق بسیار متعجب شدم.

بر اساس مطلبی که دوست ارجمندم جناب آقای رحیمی در پایگاه اطلاع رسانی رویت هلال منتشر کرده بودند امروز در افق شرقی مثلث ناهید و هلال و عطارد شکل میگرفت و در این بین ، سیاره ی ناهید از همه بالاتر بود و جدائی زاویه ای حدود 7 درجه با هلال خواهد داشت. اما در افق شرقی من سیاره ی ناهید حضور نداشت!!

 

با خودم گفتم شاید من تاریخ همجواری این سه جرم رو اشتباهی به ذهن سپردم و این رویداد مربوط به یه روز دیگه بوده. توی همین فکر بودم که طلوع سیاره ناهید رو از فراز کوههای افق شرقی دیدم!! این یعنی فاجعه

 

ارتفاع موانع افق اونقدر زیاد بود که سیاره ی ناهید در ساعت 05:36 تازه طلوع کرده بود (وقتی به اصفهان برگشتم در نرم افزار دیدم ارتفاع موانع 4 درجه و 44 دقیقه قوسی بوده). اگر اینجا میموندم احتمالا" هلال رو از دست میدادم.

 

هنوز دقایقی تا طلوع ماه باقی مونده بود. وقت رو تلف نکردم و بسرعت سوار ماشین شدم و رفتم به رصدگاه دوم. ساعت 05:51 در این رصدگاه مستقر شدم و یک دقیقه ی بعد این عکس رو گرفتم:

 

 

ارتفاع موانع افق شرقی این رصدگاه حدود 2 درجه بود. در ساعت 05:55 عکسی از افق گرفتم که بعدا" در اون سیاره ی عطارد و طلوع هلال رو تشخیص دادم. در ساعت 05:56 هلال رو با دوربین دوچشمی 7 در 50 و لحظاتی بعد با چشم غیر مسلح رویت کردم. چندین عکس از هلال گرفتم:


 



بدلیل اختلاف سمت زیاد بین ماه و خورشید و ارتفاع کم هلال از افق ، شکل هلال بسیار خمیده و با ضخامت خیلی زیاد بود. رویت هلال رو تا ساعت 06:25 با دوربین دوچشمی 7 در 50 ادامه دادم و در این ساعت آخرین بار هلال رو مشاهده کردم.

 

مشروح گزارش

 

تاریخ رصد: جمعه 13 اردیبهشت 1398 ، 27 شعبان 1440 ، 3 می 2019

رصدگاه: ارتفاع مشرف به روستای دره سوخته – فریدن (عرض 33:13:24.28 شمالی ، طول 50:06:22.93 شرقی)

وضعیت جوی افق شرقی: کمی غبار و رطوبت محلی

رصدگر: علیرضا بوژمهرانی

ابزار رصد: دوربین دوچشمی 7 در 50

اختلاف ساعت با زمان بین المللی: 4:30+

 

زمان طلوع محاسباتی ماه: در ساعت 05:40:29

زمان طلوع محاسباتی خورشید: در ساعت 06:20:21

فاصله زمانی محاسباتی طلوع ماه تا طلوع خورشید (بین الطلوعین): 39 دقیقه و 51 ثانیه

زمان طلوع ظاهری ماه: در ساعت 05:55

 

مختصات هلال در زمان آخرین رویت با دوربین دوچشمی 7 در 50 (دستگاه مختصات مکان مرکزی – بدون در نظر گرفتن اثر شکست نور در جو)

زمان: در ساعت 06:25

ارتفاع هلال: 8.301 درجه

ارتفاع خورشید: 0.085 درجه

جدائی زاویه ای ماه و خورشید: 22.252 درجه

اختلاف سمت ماه و خورشید: 20.754 درجه

ضخامت بخش میانی هلال: 1.13 دقیقه قوسی

فاز ماه: 3.86 درصد نسبت به قرص کامل ماه

فاصله ی زمین تا ماه: 395287.15 کیلومتر

سن هلال: 44 ساعت و 50 دقیقه مانده تا مقارنه

 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : هلال ,ساعت ,طلوع ,رصدگاه ,رویت ,خورشید ,دوربین دوچشمی ,رویت هلال ,هلال صبحگاهی ,هلال رمضان ,طلوع محاسباتی ,هلال صبحگاهی شعبان
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه فایل های علوم دامی و کشاورزی تجارت مرجع تخصصی سئو حرفه ای حوزه علمیه امام صادق (علیه السلام ) قزوین هیچیم و چیزی کم... ماله موتوری بتن - Power Trowel حرف دل تولید محتوا فنی گل کاغذی مناقصات پیمانکاری مخابرات پارس نماد